dimecres, 25 de novembre del 2009

poderosa afrodita actividades

Poderosa Afrodita

1.-Buscar a Internet referències sobre la pel•lícula (fitxa tècnica, crítica,…)

Titul original: Mighty Aphrodite.
Any: 1995.
País: Estats Units.
Director: Woody Allen.
Guió: Wody Allen.
Música: Dick Hyman.
Fotografia: Carlo Di Palma.
Durada: 95 min
Intèrprets: Mira Sorvino, Woody Allen, F. Murray Abraham, Helena Bonham Carter, Michael Rapaport, Claire Bloom, Olympia Dukakis, Jack Warden, Peter Weller, James Woods, Dan Moran.
Productora: Miramax
Gènere: Comèdia
Argument: Un matrimoni sense fills aconsegueix el seu somni: Adoptar un nen recen nascut. Lenny, el marit abrumat per l’inteligència del nen decideix buscar la mare que el va donar en adopció que ell considera que ha de ser una dona brillant i amb una bona vida, però es troba amb una gran sorpresa quan troba que ella serà una prostituta i actriz porno sense gaires llums.

2.-Explicar els elements que la relacionen amb el teatre grec ( presència del cor, el corifeu, els personatges de Tirèsies i Cassandra, el destí, …) Acompanyeu les explicacions de fotografies o dibuixos

-El cor: En la tregèdia grega el cor és gairabé com un personatge, i en la película són un grup de persones que van amb una màscara i repeteixen i interactúan amb el protagonista.
-Corifeu: Director del cor en les tragèdies clàssiques gregues i llatines. Donava el to als cantors i indicava el ritme. En Poderosa Afrodita el Corifeu és el líder del cor i és com el seu pensament sempre que Lenny té un problema recuréis a ell.
-Tirèsies: En la mitologia gerga era un famos endeví de Tebes que ho veía tot. En la película és el cec que ho veu tot i ho sap tot. És el que informa a Lenny sobre l’aventura de la seva dona amb un altre home.
-El destí: En la mitologia el destí és un factor inamovible contra el que lluiten tots els protagonistes de les tragèdies i sempre acava com estava predestinat. En la pelicula el destí fa que cada un dels protagonistes trobi el seu camí després de molts malentesos.












3.- Feu una crítica cinematogràfica.

Nosaltres creiem que Poderosa Afordita és una película molt cracterística de Woody Allen, és una comèdia poc comú, ja que barreja elements de la tragèdia grega amb elements humorístics contempornais, això li dóna molta riquesa en quan a la trama, l’utilització del Corifeu com Alter ego és una molt bona idea i el cor està utilitzat d’una manera molt divertida.

1 comentari:

  1. No sabem perquè no ens surten les fotos que haviem posat de moment és un misterí

    ResponElimina